Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Misyonumuz

Sağlık hizmetlerinde kalitenin artması ve insan sağlığının korunması, ayrıntılı klinik veri işleyen cihazlar ile sofistike elektronik enstrümantasyona bağımlı hale geldi. Bu durum, Biyomedikal Mühendisliği’nin dünyada önemli bir meslek dalı olmasına sebep olmuştur. 2019 yılında Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan bölümümüzün misyonu sağlık sistemindeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek yüksek teknoloji yerli ve milli tıbbi cihazlar üretmek, tıbbi veri işleme ve analiz için yeni ve etkili yöntemler tasarlamak, kişiye özel implant, protez ve yapay organlar geliştirmek, fizyolojik ölçümleri yapmaya katkıda bulunabilecek mühendisleri topluma kazandırmaktır.

Vizyonumuz

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü olarak hedeflerimiz: – İnsan sağlığını ve kalitesini iyileştirmek için yeni teknolojiler geliştirmek. – Toplumda bireylerin sağlığını korumak ve geliştirmek için, seminerler, konferanslar, kurslar ve eğitim programları düzenlemek.- Biyomedikal cihaz ve sistemlerin seçimi, satınalma, kabul, montaj ve bakımı ile ilgili olarak hastanelere ve sağlık kuruluşlarına danışmanlık hizmetleri ve teknolojik destek sağlamak.- Üstün sağlık teknolojileri üretmek için, araştırma-geliştirme faaliyetlerinde etkin olarak rol alıp, ayrıca, biyomedikal sektöründe üretimde bulunan firmalara kurumsal destek sağlamak.

İlke ve Değerlerimiz

• Atatürk İlkelerine bağlı,
  • Evrensel etik değerlere sahip,
  • İnsan haklarına saygılı,
  • Akılcı ve bilimsel,
  • Çalışkan,
  • Verimli,
  • Güvenilir ve adil,
  • Paydaş memnuniyeti odaklı,
  • Sorumluluk sahibi ve Hesap verebilen,
  • Şeffaf,
  • Rekabetçi,
  • Bilgi toplumu oluşturmada öncü ve yenilikçi,
  • Kendini ifade edebilen,
  • Toplam Kalite Yönetimi anlayışını benimsemiş bir kuruluş olmak.